Menu

Cart

Huiselijk geweld

In Nederland wordt jaarlijks een miljoen mensen slachtoffer van incidenteel huiselijk geweld. Tussen de 200.000 en 230.000 personen hebben zelfs te maken met ernstig of herhaald huiselijk geweld. Huiselijk geweld is geweld gepleegd door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer. De term 'huiselijk geweld' verwijst naar de relatie tussen pleger en slachtoffer. Het gaat dan om partners, ex-partners, gezinsleden, familieleden en huisvrienden. Er is bij huiselijk geweld meestal sprake van een machtsverschil, waarbij het slachtoffer afhankelijk is van de pleger. Het geweld kan zowel lichamelijk zijn als seksueel of psychisch.

Iedereen maakt wel eens ruzie. Daar is niets mis mee. Maar als ruzie overgaat in lichamelijk of psychisch geweld of mishandeling, dan gaat dit te ver. Maar er kan iets aan gedaan worden. Er zijn verschillende manieren om hulp te krijgen. U staat hierin niet alleen: er zijn instanties die u kunnen helpen om uit deze situatie te komen. En ook in uw omgeving zijn er mensen die u willen helpen - vaak meer dan u denkt. 

Hulp en advies bij huiselijk geweld

Iedereen kan voor informatie, voor hulp en advies terecht bij een Steunpunt Huiselijk Geweld op 0900 – 1 26 26 26 (5 cent per minuut). Dit geldt niet alleen voor slachtoffers, maar ook voor plegers, kinderen, familie, buren en andere omstanders die hulp zoeken. Het Steunpunt kan helpen met advies, maar ook door bijvoorbeeld te zorgen voor opvang of door te verwijzen naar een hulpverlener.

Beveiliging van uw woning

Een van de maatregelen die u ook kunt nemen is het beveiligen van uw woning. Woningprotect kan u helpen zich weer veilig te voelen in uw eigen woning door het plaatsen van een beveiliginssyteem. Met het beveiligingssyteem heeft u weer de regie in eigen handen. 

Tegemoetkoming in de kosten

Met het abonnement van Woningprotect betaald u een vast bedrag per maand. U heeft al een compleet systeem vanaf €29,95 per maand. In sommige gevallen is het mogelijk om deze kosten vergoed te krijgen vanuit de bijzondere bijstand. U kunt hiervoor contact opnemen met uw gemeente.

Partners iSecure

  

    

Gegevens

Woningprotect is onderdeel van iSecure BV
J.L. van Rijweg 72
2713JA Zoetermeer
030 - 8007431

KVK: 58657606
Telefoon: 030 - 8007431
E-mail: info(@)woningprotect.nl

Oplossingen

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook
Maak een afspraak